Razpis – Nočni tek

TRADICIONALNI 6. NOČNI TEK MARIBOR

VRHUNSKI TEKAŠKI DOGODEK, V CENTRU ŠTAJERSKE PRESTOLNICE VABI TEKAČE IN TEKAČICE

LOKACIJA: Startno ciljno prizorišče dogodka je Grajski trg v centru Maribora

DATUM IN URA DOGODKA: Sobota, 8. junij. Skupen start 5 km in 10 km bo ob 20.30 uri

BRIEFING: Za vse udeležence bo organizirana predstavitev trase in poteka tekmovanja in sicer 15 minut pred posameznim startom, na startnem prizorišču.

PREDPRIJAVE SO ODPRTE.

PRIJAVE NA DAN DOGODKOV: se sprejemajo v sprejemni pisarni na Grajski ulici 7 v soboto od 17.00 dalje.

PREVZEM STARTNIH PAKETOV IN ŠTEVILK: bo mogoč v soboto od 17.00 ure do 30 minut pred startom.

STARTNINA ZA 6. NOČNI TEK MARIBOR, 5 km ZNAŠA:

EARLY BIRDS do vključno 31.12.2023 19 EUR
22 EUR 1.1. do vključno 31.3.
25 EUR 1.4. do vključno 3.6.
28 EUR od 4.6. dalje in na dan teka

STARTNINA ZA 6. NOČNI TEK MARIBOR, 10 km ZNAŠA:

EARLY BIRDS do vključno 31.12.2023 21 EUR
24 EUR od 1.1. do vključno 31.3.
27 EUR od 1.4. do vključno 3.6.
30 EUR  od 4.6. dalje in na dan teka

POSEBNI POPUSTI IN AKCIJE ZA KLUBE IN ORGANIZACIJE:
10+ udeležencev 10 % popust
20+ udeležencev 15 % popust
30+ udeležencev 20 % popust
Družine 4 udeleženci in več 25% popust.
Člani tekaške skupnosti ULTRA 25% popust.

Startnino poravnate na TRR organizatorja: ŠPORTNO DRUŠTVO MARIBOR SPORT FEST, Limbuško nabrežje 2, 2341 MARIBOR. TRR: SI56 6100 0002 5168 743, SKLIC je datum dogodka: 00 08062024.
SEZONSKA KARTA NOČNI TEK SLOVENIJA 2024, 15% POPUST na aktualno ceno startnin.

POMEMBNO: V primeru odpovedi zaradi neudeležbe ali zdravstvenih problemov 21 dni pred dogodkom vrnemo startnino, zmanjšano za administrativne stroške v višini 5 EUR. Med 21 dni do vključno 7 dni pred dogodkom zaradi neudeležbe ali zdravstvenih problemov vrnemo kupnino v višini 50 %. Po tem roku že vplačane startnine ne vračamo. Cena startnine se upošteva na dan plačila.

*Popuste si udeleženci izračunajo sami. Popusti se med seboj ne seštevajo. Če potrebujete predračun za plačilo startnine s strani podjetja ali kluba, nam podatke posredujte na naš e naslov: info@mbsportfest.eu

PRIJAVA VSEBUJE: Ob vplačani startnini udeleženci prejmejo:

 • funkcionalno-tekaško majico dogodka (predprijavljeni s plačano startnino do vključno 31. maja. Prijavljeni po tem datumu prejmejo spominsko majico dogodkov organizatorja),
 • tekaške nogavičke,
 • ŠTRUDELJ v cilju,
 • spominsko medaljo dogodka,
 • spominsko diplomo dogodka,
 • spominski nahrbtnik dogodka,
 • darila pokroviteljev dogodka,
 • zavarovanje odgovornosti,
 • zagotovljeno zdravstveno spremstvo,
 • meritve in obdelavo rezultatov
 • organizirano prireditev z bogato založenimi okrepčevalnicami in vrhunskim vzdušjem.

TRASE, OPIS:

 • Tek na 5 km, Udeleženci startajo na Grajskem trgu in tečejo v smeri proti Mestnemu parku. 200 m naprej od začetka promenade zavijejo levo, mimo študentskih domov in tečejo proti drevoredu na Vrbanski cesti, kjer zavijejo desno proti »štengam pod Kalvarijo«. Ko pridejo do njih zavijejo še enkrat desno in tečejo pod vinogradi do Mestnega parka. Tu zavijejo po diagonali levo mimo igrišč do PROMENADE v smeri proti Trem ribnikom. Od promenade dalje tečeje levo mimo Gostišča pri treh ribnikih, okrog ribnika in nazaj v Mestni park. 5 km trasa nadaljuje naravnost v smeri proti Grajskemu trgu v cilj. Trasa 10 km je speljana v dveh krogih z razcepom v Mestnem parku, kjer bodo udeleženci nadaljevali v drugi krog. Po odtečenem drugem krogu bodo od tu naravnost nadaljevali proti cilju (glej sliko trase). Trasa poteka večino po asfaltni poti in le delno po urejeni makadamski oz peščeni poti (Trije ribniki). Cilj je v centru Maribora na Grajskem trgu.

KATEGORIJE:

 • Tek na 5 km absolutna kategorija, kjer bomo razglasili 5 najhitrejših moški in 5 najhitrejših ženske. Starostne kategorije in sicer 3 v ženski in 3 v moški kategoriji
 • Tek na 10 km bomo razdelili v 7 moških in 7 ženskih starostnih kategorij. Absolutno moški in ženske pa po 5 najboljših.

NAGRADE: Med udeleženci bomo izžrebali tudi nagrade pokroviteljev dogodka. Nagradili bomo tudi najmlajšega udeleženca in najmlajšo udeleženko ter najstarejšega udeleženca in najstarejšo udeleženko, ki bodo dobili posebne nagrade. Posebno nagrado bo prejel tudi najštevilčnejši klub oz organizacija.

OKREPČILA: Na trasi bomo postavili postojanke z okrepčili (voda, napitki, …) Prav tako bo v cilju poskrbljeno za okrepčila in sadje ter sladico (štrudelj) za vse udeležence.

E NASLOV: info@mbsportfest.eu

OSTALO: Vsi tekmovalci tekmujejo na lastno odgovornost in organizator ne odgovarja za poškodbe in nesreče, ki se zgodijo v okviru tekmovanja. S podpisom na prijavnici ob prevzemu startnih številk, se udeleženci strinjajo z razpisnimi pogoji. Za mlajše od 18 let je potreben podpis skrbnika. Organizator si pridružuje pravico do spremembe in dopolnitve razpisa brez obveščanja udeležencev.

Maribor, november 2023